Falafler

DSC07429

Jeg havde fødselsdag i lørdags. Min dag startede med, at min familie kom forbi til boller og morgenhygge. Bagefter havde min kæreste planlagt at vi skulle i biffen og se fasandræberne. Om aftenen kom mine dejlige veninder på besøg til mad og hygge. Jeg serverede blandt andet disse små falafler. De blev virkelig vellykkede og smagte skønt. Jeg har valgt at stege mange små og har valgt ikke at friturestege dem. Mine bliver derfor ikke runde, men små og flade.


 FALAFLER 

Opskriften er inspireret herfra.

400g kogte kikærter

2 store håndfulde bredbladet persille

1 fed hvidløg

1 løg

1 kartfoffel (skrællet)

4 æg

4 spsk havregryn

2 spsk citronsaft

3 tsk tørrede koriander

3 tsk spidskommen

2 tsk salt

olie til stegning

  1. Kog kikærter efter anvisning på pakken. Jeg kogte en hel pose og kom resten i fryseren.
  2. Riv kartoflen.
  3. Blend alle ingredienserne (inkl. kartoflen) i en minihakker.
  4. Steges på en pande i olie.
  5. Spises med en lækker salat til.

DSC07418

Print Friendly

6 kommentar

  1. Hej. Har du nogle erfaringer med “stegning” i ovn, for at undgå olien? :-)

  2. Nastassja

    Skal den der kartoffel koges med eller hvordan?

  3. Henriette

    Hvor mange får man ca ud af det?
    Kan man fryse dem ned når de er færdige?
    – Og så evt bare tage dem op efter brug og varme dem i ovn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*