Falafel-vaffel med stegt aubergine og tahindressing

Falafel-vaffel

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer – nemlig opskriften på sprøde falafel-vafler, stegt aubergine, tahindressing og en masse skønne krydderurter.

I går havde jeg seje Michelle (I kender hende måske som Stonemuse) på besøg i min lejlighed til frokost. Vi har længe snakket om at jeg gerne ville lave lidt mad til os, så nu skulle det være. Jeg havde forinden handlet lidt ind på torvemarkedet på Ingerslevs Boulevard. Retten skulle have været toppet med lækker avocado, men desværre var dette ikke til at finde nogen steder – så hvis du har en avocado liggende, så tøv ikke med at komme den ovenpå falaflerne. Michelle kom på den gode idé, at vi kunne komme stegt aubergine på istedet og dette smagte virkelig godt til.

Som før nævnt herinde, så elsker jeg virkelig falafler. Jeg spiser det ofte og da jeg så på flere forskellige instagrams at man kan lave falafler som vafler, ja så måtte jeg altså prøve det. Jeg har valgt at komme æg i mine falafler, for at de nemmere kunne hænge sammen  vaffeljernet. Hvis du ønsker en vegansk udgave, så prøv måske at erstatte æg med kogt kartoffel og ekstra væske.

Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er mange af de samme ingredienser der går igen. Hvis du som jeg er helt vild med falafler, så kan jeg også anbefale disse opskrifter: Ovnbagte falafler – fantastiske og nemme at lave og Fantastiske falafler


Falafel-vaffel

FALAFEL-VAFLER MED GRØNT OG TAHINDRESSING (2 PERSONER) 

falafler (4-5 stk):

1 dåse kikærter

2 fed hvidløg

1 stor håndfuld bredbladet persille

1 tsk spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 lille håndfuld friske koriander

2 æg

ca. 1 tsk salt

lidt sort peber

saft af ½ lime

1 dl havregryn + 2 spsk mel (grahamsmel, rismel, havremel)

kokosolie til bagning.

dressing:

2 spsk lys tahin

1 lille fed hvidløg, hakket

lidt salt

saft af ½ citron

½ dl vand

stegte auberginer:

½ aubergine

olie til stegning

fyld:

Bredbladet persille

rødløg

frisk chili

Fremgangsmåde dressing:

  1. Først laves dressingen.
  2. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
  3. Smag til med salt og citron.
  4. Stil på køl mens falaflerne laves.

Fremgangsmåde falafler:

  1. Nu skal falaflerne laves.
  2. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Måske det skal blendes af to omgange.
  3. Kom lidt kokosolie i et vaffeljern.
  4. Bag falaflerne i vaffeljernet – vi fik 4 falafler ud af opskriften.

Fremgangsmåde auberginer:

  1. Til sidst skal auberginerne steges.
  2. Skær auberginerne ud i skiver.
  3. Kom olie på en pande og steg aubergineskiverne på begge sider, til de har fået farve.
  4. Server falaflerne med de stegte auberginer, lidt rødløg, friske krydderurter, frisk chili og tahindressing over.
  5. Velbekomme.

Falafel-vaffelFalafel-vaffelFalafel-vaffelFalafel-vaffel
Falafel-vaffel

 

Print Friendly

10 kommentar

  1. EJ hvor lækkert! Og smukt ser det ud!

  2. Nøj, hvor ser det her altså bare lækkert ud! Det vil jeg glæde mig rigtig meget til at prøve :)

  3. Er det hjertevafler eller belgiskevafler?

  4. Pingback: Madpakke tip: Falafel vafler - uden æg - Stinna

  5. Ser lækkert ud! Det må jeg prøve :)

  6. Pingback: 6 opskrifter med falafel - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*