Corn cakes med agurke-salsa

corn cakes

Da mit køleskab i påsken var halvtomt og køen i det lokale supermarked var uendelig lang, lavede jeg denne ret. Retten består af ingredienser, som altid er at finde i mit køkken og derfor fik jeg hurtigt blandet ingredienserne sammen i en skål. 

Retten endte dog med at være virkelig lækker og jeg skyndte mig derfor at tage lidt billeder, så jeg kan dele opskriften med jer. Det er virkelig nem og lækker hverdagsmad. Jeg spiste det til frokost, men det kan sagtens fungere som aftensmad – evt. med en god salat til.

Læs også: majspandekager og majspandekager med fyld.

Disse corn cakes, eller majspandekager, er lavet af majsmel og hele majs. Jeg brugte bare majs fra frost, men dem fra dåse kan sagtens bruges. Pandekagerne blev dejligt sprøde i kanten og smagte virkelig skønt med den friske salsa på.

corn cakes

 MAJSPANDEKAGER OG AGURKE-SALSA (4 PANDEKAGER, 2 PERSONER) 

pandekager:

200g majs (frosne skal lige tø lidt op inden brug)

1 æg

1 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

75g majsmel

1 dl vand

1 dl soltørrede tomater, hakket

½ løg, finthakket

olie til stegning

agurkesalsa:

1/4 agurk, skåret i små tern

1 tsk olie

saft af 1 citron

lidt chili + salt

2 forårsløg, hakket

Fremgangsmåde:

  1. Først laves pandekagerne. Bland mel, bagepulver, vand, olie, salt og æg i en skål.
  2. Pisk det sammen og tilføj majs og soltørrede tomater.
  3. Steges ved middel varme på begge sider.
  4. Imens laves agurke-salsa.
  5. Bland agurk, olie, citron, chili, salt og forårsløg i en skål.
  6. Smag til med salt.
  7. Server pandekagerne med lidt salsa ovenpå – velbekomme!

corn cakes
corn cakes

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Tøm-køleskabet-vafler - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*