Chili sin carne – chili con carne uden kød

I dag vil jeg gerne dele en ægte vegetarisk klassiker med jer. Faktisk var det en af de allerførste opskrifter jeg delte med jer herinde på bloggen, men jeg har lavet en smule om i opskriften og vil derfor dele den nye opskrift med jer her.

Chili sin carne, eller chili con carne bare uden kød. Jeg er ret vild med denne ret og så er det faktisk en af de allernemmeste opskrifter at lave – alle ingredienser skal bare i en stor gryde, hvor det så skal stå og simre længe. Derudover er retten endnu bedre dagen efter, så det er oplagt at lave en stor portion og have til et par dage.

Istedet for kød, kommer jeg ekstra bønner i min opskrift. Faktisk plejer jeg bare at bruge kidneybønner, men i denne opskrift har jeg også kommet kikærter. Det er op til jer – alle bønner smager godt heri!

I min tidligere opskrift serverede jeg retten med quinoa til, men jeg spiser den faktisk oftest med brune ris. Derudover toppes retten med det man lige ønsker – jeg er vild med creme fraiche, koriander, rødløg og måske lidt avocado.

(den gamle opskrift finder I forresten lige her – chili sin carne med quinoa).

★ CHILI SIN CARNE (4 PERSONER) ★

2 store løg

3 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie eller kokosolie

3 gulerødder

1 rød peberfrugt

1 dåse kidneybønner (240 g kogte)

1 dåse kikærter (240 g kogte)

2 dåser hakkede tomat

2 spsk. tomatpuré

2 dl vand

2 tsk. spidskommen

1 tsk. sød paprika

1 rød chili (obs. – der er forskel på styrken)

1/2 tsk. salt

lidt peber

½ dl kaffe

20 g mørk chokolade

Tilbehør

Brune ris til 4 personer

Sojayoghurt eller creme fraise

Lime

Syltede rødløg

Friske koriander

Fremgangsmåde:

  1. Hvidløg og løg hakkes fint. Steges i en gryde ved middelvarme i olie til de er klare.
  2. Hak gulerødder i små skiver og kom heri.
  3. Tilsæt spidskommen, salt, peber og paprika.
  4. Tilsæt kidneybønner, kikærter, finthakket chili og tomatpuré. Lad det stege et par minutter.
  5. Kom nu de hakkede tomater, vand, chokolade og kaffen i.
  6. Retten må gerne småkoge i ½ time, så retten kan få smag. Sådan en ret som chili sin carne, smager oftest bedst dagen efter.
  7. Kog ris til.
  8. Spises i skål med ris, chili sin carne, creme fraiche og koriander.
  9. Velbekomme!

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*