Bygotto med jordskokker, rosmarin og parmesan

bygotto med jordskokker

I dag vil jeg dele en ægte vinterret med jer. Forleden da det sneede udenfor lavede jeg denne bygotto med jordskokker, som må siges at være en ægte efterårs/vinterret. Så hvis du også trænger til noget at varme dig på, så er denne nok noget for dig.

Inspirationen til denne ret er fra caféen GRØD, hvor jeg for et par år siden smagte deres lækre bygotto med rosmarin (jeg mener det var rosmarin), da jeg var et smut i torvehallerne. Jeg har drømt om den flere gange siden og forleden da jeg gik igennem det nye Aarhus Central Food Marked, så jeg at GRØD sørme er åbnet der og jeg fik lyst til bygotto igen!

Indtil jeg får smuttet ned og smager deres igen, ville jeg dog lige forsøge mig med min egen. Derfor har jeg lavet min egen variant af den skønne bygotto og det blev virkelig lækkert. Fyldig, tung og smagfuld aftensmad. Jeg har valgt ikke at lave nogen topping til min bygotto, kun friskrevet parmesan.

Nu vil jeg smutte hjem til Michelle. I dag skal vi drikke en masse kaffe, bage (sundere) julelækkerier og så har hun planer om, at jeg skal være en del af hendes nye indlæg, hvor hun tester forskellige fødevarer/retter, som man normalt ikke spiser. Jeg er virkelig spændt på hvad jeg udsættes for. God weekend til jer!

bygotto med jordskokker

Retten her er virkelig perfekt til en kold vinteraften. Den indeholder ikke så mange grøntsager og derfor måske ikke den sundeste ret her på bloggen, men til gengæld er den perfekt til de aftener, hvor man bare gerne vil have en lækker, smagfuld og cremet ret.

★ BYGOTTO MED JORDSKOKKER OG ROSMARIN (4 PERSONER) ★

1 løg

2 fed hvidløg

olie til stegning

300g perlebyg

2 dl hvidvin

10 dl bouillionvand (jeg bruger en grøntsags-variant)

350g jordskokker

1 lille håndfuld frisk rosmarin

1 tsk tørret rosmarin

1 håndfuld friskrevet parmesan

evt. en god klat smør

salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kom olie i en gryde. Hak løg og hvidløg og lad det stege i olien.
  2. Når løgene er klare, tilsættes perlebyg. Lad det stege 1/2 minuts tid.
  3. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  4. Tilsæt nu bouillionvand og lad retten koge.
  5. Imens skæres jordskokker i tern. Jeg beholdt skrællen på. Sørg for ikke at lave dem for store, så skal de koge lang tid.
  6. Når halvdelen af vandet er kogt ind, tilsættes jordskokkene og rosmarin.
  7. Når vandet er kogt ind og både jordskokker og perlebyg er møre (hvis de ikke er møre, tilsættes mere vand!), tilsættes revet ost og eventuelt en klat smør. Smag til med salt og peber.
  8. Serveres straks og server gerne et glas hvidvin til.
  9. Velbekomme!
    bygotto med jordskokker
    bygotto med jordskokker

    bygotto med jordskokker bygotto-med-jordskokker
Print Friendly

2 kommentar

  1. Kan man undlade at bruge hvidvinen? Bliver man så nødt til at bruge noget andet i stedet for? :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*