Burrito Bowl ala Mia

Dét her, det er aftensmad på den lækreste, mest snaskede og skønneste vis. Én skål med forskellige små retter i og så en god klat guacamole på toppen. Jeg lavede forleden denne skønne ret, som også kaldes en burrito bowl, som altså er en skål med forskellige mexicanske retter/ dele i og som så spises sammen. Jeg har aldrig prøvet sådan en bowl før, men fik inspiration til den i den fine kogebog ‘PLANTEMAD’, som dygtige Mia Gardum har udgivet. Jeg var til Mias reception på kogebogen, hvor vi fik en virkelig lækker chili sin carne og nu fik jeg så lyst til at prøve denne ret, som virkelig var et hit herhjemme.

Selv min kæreste var helt vild med retten. Normalt kan han godt lide at spise lidt kød til de retter jeg laver, men i denne sagde han ‘man behøver jo slet ikke kød!’. Det var en kompliment og vi var begge enige om, at det ikke er sidste gang den serveres herhjemme.

Nu til opskriften. Som sagt har jeg fået inspiration fra Mias fine kogebog, men jeg har valgt at freestyle til det jeg nu lige havde i køleskabet og havde lyst til den dag. Min burrito bowl består af Mias bønne-ret, stegte krydrede søde kartofler, tomatsalsa, guacamole, tortillachips og røde ris. Dertil en klat soya-yoghurt/ creme fraiche, som kan gøres vegansk ved at bruge soya-yoghurt.

★VEGETARISK BURRITO BOWL (2 STORE PORTIONER) ★

2 dl røde ris

Mias bønne-ret:

1 dåse bønner (jeg brugte sorte bønner)

2 fed hvidløg

1 løg

1 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. paprika

1 dåse flåede tomater

salt

Stegte søde kartofler:

1 mellemstor sød kartoffel

olie

1 tsk. spidskommen

1/4 tsk. kanel

salt

Derudover:

Hjemmelavet tomatsalsa

Den bedste guacamole

tortilla-chips

friske koriander

soya-yoghurt / creme fraiche

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge risene efter anvisning på posen.
  2. Hak hvidløg og løg fint.
  3. Varm olie i en gryde og tilsæt hvidløg og løg. Lad det stege et minuts tid.
  4. Tilsæt krydderier og lad et svitse ét minut.
  5. Tilsæt nu flåede tomater, salt og bønner.
  6. Lad saucen simre i 15-20 minutter.
  7. Imens laves de søde kartofler.
  8. Skræl den søde kartoffel og skær den i tern.
  9. Kog den i en gryde i 10 minutter. Hæld vandet fra.
  10. Steg den søde kartoffel i olie på en pande, sammen med krydderierne.
  11. Lav salsa og guacamole imens.
  12. Når alle dele er færdige, kommes der lidt af hver del i en skål og top med guacamole, tomatsalsa, tortillachips og soya-yoghurt/  creme fraiche.
  13. Velbekomme!

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*