Broccoli-frikadeller

af Stinna

Broccoli-frikadeller er lækre, vegetariske frikadeller med broccoli, ost og krydderier. Broccolifrikadellerne er perfekte til aftensmad, men smager også skønt som pålæg på rugbrød.

Opskrift på broccoli-frikadeller

Disse skønne vegetariske frikadeller med broccoli er lavet af broccoli, æg, ost, lidt mel og krydderier. De skal blot blendes sammen i en foodprocessor og så steges på panden – så er der lækre vegetariske frikadeller med broccoli.

Jeg laver ofte selleribøffer men har endnu ikke lavet dem af broccoli. Det var tydeligvis en fejl, for de smager virkelig fantastisk. Jeg spiste dem som fyld i min pandekage, sammen med spinat, hytteost, avocado og blåbær. Men de smager også skønt, som pålæg på et stykke brød.Dellerne her er gode til aftensmad. Men de er også gode dagen efter de er lavet, hvor jeg tager et par stykker med på madpakken.

Opskriften herunder er en opdateret udgave af mine broccolifrikadeller. Nogle af jer oplevede nemlig, at broccolifrikadellerne manglede smag. Så derfor har jeg lavet en ny udgave.

Broccoli-frikadeller

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna
3.67 fra 9 stemmer

Ingredienser

  • 1 stk. broccoli
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 4 stk. æg
  • 3 spsk. havregryn
  • 3 spsk. hvedemel
  • ¼-1/2 tsk. salt
  • 2 store håndfulde ost, fx revet mozzarellaost
  • ½ tsk. sambal oelek, eller anden type chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker.
  • Steges på panden (middelvarme virker ved mig) i olie. Start med at stege én frikadelle og smag på den. Så kan du nemt tilføje mere salt eller spidskommen.
  • Steges til de er gyldne.
  • Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

24 Kommentarer

Malene Christine 29. juli 2015 - 13:24

Mums hvor lyder det godt og hvor wrappen også vildt lækker ud. Kan anbefale dig at putte salvie i dellerne, da det giver en fantastisk god smag!

Reply
Stinna 30. juli 2015 - 09:24

Salvie lyder spændende, det vil jeg prøve :-) Mange tak!

Reply
Pernille Karlsen 29. juli 2015 - 20:26

Jeg har ikke meget erfaring inden for grøntsagsbøffer endnu, men det må jeg til at eksperimentere noget mere med! De ser super lækre ud, og jeg kunne godt forstille mig, at de ville passe perfekt i en madpakke. Tak for opskriften! :)

Reply
Stinna 30. juli 2015 - 09:25

Mange tak :-) De smager nemlig virkelig lækkert!

Reply
Sarah 19. august 2015 - 15:26

Hej Stinna – frikadellerne ser vildt lækre ud og skal klart prøve! Jeg håber ikke, jeg spørger dumt, men kan man erstatte majsmel med det, man lige har i skabet? Jeg tænker (fuldkorns)hvedemel, havregryn eller andet?
Hilsen Sarah

Reply
Stinna 19. august 2015 - 17:38

Tak skal du have! Det kan du sagtens :-) Hvis du bruger havregryn, så skal de måske lige blendes inden!

Reply
Sabrina 10. november 2015 - 12:47

Ih hvor lækkert – og så inden i spinat pandekagerne!
Er de gode næste dag også? :-) så vil jeg gemme nogle til min kæreste nemlig.

Reply
Stinna 10. november 2015 - 14:14

Ja det er de :-)

Reply
Anine 4. november 2016 - 18:57

Kære Stinna.
1000 tak for denne lækre opskrift!
Den er simpelthen et hit!

Mange vegetariske kram

Reply
Stinna 6. november 2016 - 09:44

Tak for din kommentar og skønt at du kunne lide dem! :-) Måske jeg snart selv skal lave dem herhjemme igen!

Reply
Karen 19. november 2017 - 19:22

Tak for en god opskrift. Jeg lavede dem med en rest kogt broccoli og hvedemel og de blev perfekte.

Reply
Stinna 20. november 2017 - 20:56

Ej hvor dejligt. Tak for din kommentar :-)

Reply
Sara 20. november 2017 - 15:57

Hej Stinna. Hvad vil du anbefale at spise til?

Reply
Stinna 20. november 2017 - 20:57

Hej Sara :-) Jeg spiste dem som fyld i spinatpandekager:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-2.html

med salat i og så en dressing til, fx denne:
https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html

Reply
Hanne 16. januar 2018 - 11:18

Mums!
De her deller er et hit, selvom det er min debut med grønsags deller
Jeg er ikke vegetar eller har planer om at blive det. Søgte blot nysgerrigt efter lidt fornyelse som kunne inddrage flere grønsagerne madlavningen og fandt din skønne side. Tak for det
Dejligt med inspiration så familien kan nøjes med mindre kød af bedre kvalitet/velfærd og stadig få stillet sulten med lækker mad

Reply
Stinna 18. januar 2018 - 15:07

Ej hvor dejligt at du kan lige opskriften :-) Tak!

Reply
Amalie 17. februar 2019 - 13:22

Hej Stinna :-)

Tak for opskriften, de er simpelhen lækre!

Kan man fryse dem ned?

Mvh. Amalie

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 16:29

Hej Amalie, mange tak skal du have :-) Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, men det tror jeg sagtens.

Reply
Lisbeth Søndergaard 30. juni 2019 - 10:59

Hej Stinna
Hvilke pandekager benytter du til opskriften? Har du mon en salat der passer særlig godt til frikadellerne?
Tak for super inspiration
Hilsner Lisbeth

Reply
Stinna 1. juli 2019 - 20:04

Hej Lisbeth. Jeg ville bruge disse pandekager: https://stinna.dk/bagvaerk/grove-madpandekager.html
Jeg laver lidt forskellige salater til, men måske en god tomatsalat her til sommer ville være god til? https://stinna.dk/salat/simpel-tomatsalat-med-avocado-persille-og-feta.html

Jeg håber at du kan lide broccolidellerne :-)

Reply
Helena 24. september 2019 - 17:46

3 stars
Har jeg måske glemt noget? Syntes de var lidt smagsløse, og følte der skulle en hel del ekstra mel i. Hvor fast skal farsen være? De så ellers super lækre ud, og var meget spændt på at prøve dem.

Reply
Stinna 25. september 2019 - 09:31

Hej :-) De er ikke så krydrede, men skulle gerne smage af hvidløg og feta. En anden gang kan du sagtens tilsætte lidt ekstra krydderier. Farsen skal være blød :-)

Reply
Ari 16. januar 2020 - 21:13

5 stars
Super gode deller, med masser af smag mmmmm… Tusind tak for en lækker opskrift!

Reply
Stinna 18. januar 2020 - 09:28

Dejligt at høre, mange tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.