Bønner fra Bonduelle – Mexicanske pandekager med bønnefyld

//Indlægget er sponsoreret af Bonduelle.

Lækre, sunde mexicanske pandekager med krydret bønnefyld. Lyder det ikke skønt? Da jeg blev spurgt, om jeg ville lave en sund opskrift med Bonduelles produkter, sagde jeg straks ja. Jeg er jo vild med bønner og bælgfrugter – faktisk spiser jeg det som vegetar hver eneste dag.

Nogle perioder har jeg overskud og tid til at udbløde og koge mine bønner selv. Men for at være ærlig, så er det ikke altid det sker. Faktisk ender jeg oftest med at købe bønner på dåse, så de er lige til at bruge. Derfor blev jeg meget glad, da jeg i sidste uge midt i min eksamensperiode modtog en stor kasse fra Bonduelle, med forskellige bønner og bælgfrugter. Ved at købe bønnerne på dåse, kan jeg stadig i en travl hverdag spise sundt. Nem mad kan derved sagtens være sundt!

Da jeg er vild med bønner og især krydret mad, blev mit bidrag disse lækre mexicanske pandekager. Hvis du ikke lige i en travl hverdag har tid til at lave pandekagerne selv, så kan nogle grove tortillas sagtens bruges. Kom også gerne lidt avocado i som fyld, så bliver det ekstra lækkert. Denne ret er perfekt til en hverdagsaften, hvor man ikke lige kan overskue at bruge flere timer i køkkenet. Derudover er disse bønner virkelig lækre og der er et stort udvalg. Et eneste minus er, at de desværre ikke er økologiske. Et plus er dog, at bønnerne kun ligger i meget lidt lage. Dette gør, at bønnerne er ekstra lækre og de små majs ekstra sprøde!

Nå, nu til min opskrift. Jeg har valgt at bruge kidneybønner og kikærter. Du kan sagtens bruge andre former for bønner, men disse smagte skønt sammen.


★ MEXICANSKE PANDEKAGER MED BØNNE-FYLD ( 4 PERSONER) 

Pandekager – ca. 8 stk (eller køb grove tortillas)

4 æg

2 dl rismel

4 dl mælk

lidt salt

2 spsk olie

lidt olie til stegning

Bønne-fyld

1 dåse kikærter

1 dåse kidneybønner

200g spidskål ( et halvt)

1 rød peberfrugt

1 tsk spidskommen

1 tsk tørret koriander

salt

peber

1 fed hvidløg

1 løg

1 lille dåse majs

saft af ½ citron

top med avocado og friske koriander

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave pandekagerne.
  2. Ingredienserne piskes sammen i en skål.
  3. Steges ved middel varme i lidt olie. De skal være smidige og lidt gyldne.
  4. Imens du laver pandekagerne, skal bønne-fyldet laves.
  5. Hak løg og hvidløg fint. Steg det i lidt olie på en pande.
  6. Skær peberfrugt og spidskål. Kom dette på panden og steg det.
  7. Tilsæt nu majs, bønner, kikærter, spidskommen, tørret koriander, salt, peber og citron. Smag til med salt.
  8. Server pandekagerne med bønne-fyldet i og top evt. med avocado, cremefraishe og friske koriander.
  9. Velbekomme!



mexicanske-pandekager-4 mexicanske-pandekager-3

Hvis du gerne vil vinde en kasse fyld med bønner, majs og linser – så hop ind på Bonduelles facebook side. Der kan du deltage, ved at dele opskriften på din yndlingssalat!

Print Friendly

2 kommentar

  1. Hej Stinna. Har du erfaringer med at fryse fyldes efter tilberedning? Overvejer at lave en stor portion nem og så frydet ned til travle dage :)
    // Zandra

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*