Bønnepasta med grønt og kokosmælk

bønnepasta-2

I går kom jeg hjem fra Grækenland. Jeg har haft en helt fantastisk tur med min far, hvor vi bare har fået hygget os og slappet af. Dog er jeg på en uge blevet en smule træt af maden, da der ikke var så mange valgmuligheder for mig som vegetar. Derfor har jeg glædet mig til at komme hjem og igen lave lidt sund vegetarisk mad.

Men faktisk kommer der lige til at gå et par dage, for min ven og jeg tager i dag en spontan mini-ferie til Hamburg. Så hvis I har nogle gode rejsetips, så skriv dem gerne herunder.

For noget tid siden lavede søde Julie og jeg denne ret sammen til frokost. Vi vidste ikke helt hvad vi havde lyst til og endte med bare at komme noget grønt, kokosmælk og krydderier på panden – og det endte med at blive rigtig lækkert. Julie valgte at tilsætte frisk laks til hendes portion, så hvis I ikke er vegetarer er laks et oplagt valg.
bønnepasta-3

Nu til den skønne opskrift. Du kan som altid bruge de grøntsager du lige ønsker, men disse gav en skøn smag og hele retten mættede virkelig godt – især på grund af bønnepasta. Hvis du ikke lige har bønnepasta i dit køkkenskab, så kan du sagtens brug almindelig pasta eller nudler.

BØNNEPASTA MED GRØNT I KOKOSMÆLK ( 2-3 PERSONER) 

½ pakke bønnepasta (er ofte lavet af soyabønner og fås i større supermarkeder – alternativt kan du bruge groft pasta)

1 porre

3 fed hvidløg

1 rød/orange peberfrugt

5 cherrytomater

150 g. edamamebønner (bælget fra frost)

1 spsk  rød karrypasta

1 spsk mango chutney (alternativt lidt mere lime saft)

3 spsk soya (salt kan sagtens bruges)

1 dåse kokosmælk

1 spsk karrypulver

saft af 1 lime

olie til stegning

ristede pinjekerner

 

  1. Kog bønnepastaen efter anvisning på pakken.
  2. Rengør og hak porre fint. Hak hvidløgene og hak peberfrugten.
  3. Kom olie på en pande sammen med karrypasta (eller en wok).
  4. Rist porre, hvidløg og peberfrugt på panden.
  5. Tilsæt edamamebønner.
  6. Tilsæt nu mangochutney, soyasauce, kokosmælk, karry og limesaft. Lad det simre lidt tid,
  7. Kom mangochutnet, soya, kokosmælk, karry og limesaft ved og lad det simre godt.
  8. Tilsæt hakkede tomater.
  9. Kom den færdige pasta på panden og vend det hele godt rundt.
  10. Serveres med ristede pinjekerner, persille og ekstra lime.
  11. Velbekomme!

bønnepasta

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Bønnespaghetti med blomkåls-tomatsauce - vegansk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*