Blomkålspizza – små sunde pizzaer med blomkål

af Stinna

blomkålspizza - små sunde pizzaer med blomkål

Blomkålspizza – sundere pizza med blomkål, tomatsauce og ost. De fleste bloggere har efterhånden en opskrift på en low-carb blomkålspizza på bloggen. Jeg har endnu ikke prøvet en variant kun med blomkål, men har læst at de ikke bliver ordentligt sprøde. Derfor har jeg lavet min variant af en blomkåls pizza, som bages som små lækre mini pizzaer – perfekte til madpakken. Disse blomkåls pizzaer kan sagtens spises med fingrene, så du behøver ikke være nervøs for en blød bund.

Herunder får I opskriften på bunden. Ovenpå har jeg tomatsauce, øko ost og frisk basilikum. Hvis du ikke har tid til at bage dine egne pizza bunde, så prøv mine pita-pizzaer.

God weekend!

Blomkålspizza

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 5 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 200 g rå blomkål
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. olivenolieolie
  • 2 spsk. majsmel
  • 2 spsk. loppefrøskaller

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200g varmluft med undervarme.
  • Riv blomkål fint. Jeg bruger min mini-hakker.
  • Rør blomkål, æg, oregano, olie, majsmel og loppefrøskaller sammen.
  • Smør ud på bagepapir, jeg fik dejen til 5 små bunde.
  • Bages til de er gyldne (ca. 20 minutter).
  • Vend bundende og kom topping på.
  • Bages til osten er smeltet. Velbekomme!

Noter

Pizzaerne toppes med tomatsauce og ost.

Blomkålspizza - små sunde pizzaer med blomkål

 

Hvis du, som jeg, er vild med pizza, så er der lidt andre opskrifter her også:

Grov pizza – pizza med fuldkornsbund

Små blomkålspizzaer med parmesan og grøn pesto

Vegetarisk sweet potato pizza

Pizzasnurrer – lavet på groft mel

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

9 Kommentarer

Cathrine Koefoed 20. september 2014 - 09:49

Det ser sørme dejligt ud! Jeg ønsker dig en god weekend :-)
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

Reply
Stinna 21. september 2014 - 20:59

Tak. De var virkelig også lækre. Tror jeg vil lave endnu en portion imorgen :-)

Reply
Eva Rinker 21. september 2014 - 08:40

Det ser virkelig herlig ut, gleder meg til å prøve oppskriften din!

Reply
Stinna 21. september 2014 - 20:56

Tak skal du have! :-) Skriv gerne hvad du synes om opskriften!

Reply
Stinna 21. september 2014 - 20:58

Tak for den søde kommentar :-) Tak skal du have, det er min søde moster Karin Guldmann der er fotografen.

Reply
Stine 25. september 2014 - 15:57

Det ser virkelig spændende ud, det skal jeg helt sikkert prøve! :)

Men når man er en fattig studerende som mig, er der så noget man kan erstatte loppefrøskaller med, eller kan det udelades? :)

Reply
Stinna 25. september 2014 - 23:17

Tak skal du have! :-) Jeg ville prøve med ekstra majsmel. Men loppefrø binder meget væske, så ved ikke om det vil virke. En pose med loppefrøskaller holder længe :-)

Reply
Naja 11. januar 2015 - 13:39

Jeg har prøvet dine grøntsagsmuffins, og de er virkelig gode.
men i den her opskrift, kan man bruge grahamsmel istedet for majsmel?

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 16:22

Mange tak! Jeg har ikke forsøgt, men det tror jeg da sagtens. Så er de bare ikke længere glutenfri . Skriv gerne hvordan det bliver :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.