Spaghetti med blomkåls-tomatsauce

blomkåls-tomatsauce

Kender I det, at man får købt et blomkål og så slet ikke ved, hvad man skal bruge det til? Sådan havde jeg det forleden. Jeg kunne selvfølgelig lave en skøn blomkålssalat, men fordi det regnede og blæste udenfor, så havde jeg mere lyst til noget varmt og endte med at lave blomkåls-tomatsauce.

Mit køkkenskab var ikke fyldt med spændende ingredienser, men jeg skulle altså have brugt det her blomkål – for jeg nægter simpelthen at smide mad ud. Derfor kom jeg lidt løg, hvidløg, tomatpuré, godt med krydderier og blomkål i en gryde og lod det koge 15 minutter. Derefter tilsatte jeg kokosmælk og blendede det – så havde jeg en skøn tomatsauce, som jeg spiste ovenpå bønnepasta. Bønnepasta er pasta/spaghetti lavet af (oftest) soyabønner og mætter helt vildt. Man kan også sagtens bruge almindeligt fuldkorns spaghetti.

Hvis du gerne vil se flere opskrifter med bønnepasta, så har jeg denne Bønnepasta med grønt og kokosmælk og Bønnepasta med avocado-feta creme.

blomkåls-tomatsauce

Nu til opskriften. Jeg har valgt at lave opskriften lidt basis, så man selv kan tilsætte flere krydderier. Hvis du ønsker en mere krydret variant, så skruer du bare op for alle krydderierne og tilsætter evt. lidt tørret oregano. Du kan evt. drysse med parmesanost, for at gøre smagen lidt ekstra cremet. Portionen er stor. Jeg tror der er til 4 personer og evt en rest til fryseren – men det har vel aldrig været en dårlig ting!

SPAGHETTI MED BLOMKÅLS-TOMATSAUCE  (4 PERSONER ) 

1/2 blomkål (ikke alt for stort)

1 dåse hakkede tomater

2 spsk tomatpuré

1 løg

2 fed hvidløg

2 dl soltørrede tomater (de hakkede i olie)

1 håndfuld frisk basilikum/ oregano

(evt. lidt tørret oregano!)

1/2 dåse kokosmælk – for at gøre saucen cremet. Her kan der sagtens bruges fløde eller soyafløde, hvis du ikke er vild med kokosmælk.

Salt

Peber

olie til stegning

Bønnepasta til servering

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater.
  2. Steg det i en gryde i olie, bare ét minuts tid.
  3. Skær blomkål i stykker og kom det i gryden. Alt skal blendes, så det behøver ikke være små stykker.
  4. Nu tilsættes tomatpuré og dåsen med hakkede tomater.
  5. Tilsæt salt og peber.
  6. Lad det hele koge, til blomkål er helt mørt.
  7. Kom kokosmælk i og blend det hele. Jo mere det blendes, jo finere bliver saucen.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Serveres med spaghetti. Drys evt. med parmesan.
  10. Velbekomme!

blomkåls-tomatsauce blomkåls-tomatsauce

Print Friendly

7 kommentar

  1. Det skal jeg helt sikkert have afprøvet – det lyder helt vildt lækkert :D

  2. Johanne Emilie

    Jeg så den din fine opskrift her lige inden jeg skulle handle til aftensmad i går, helt perfekt timing når man var helt idéforladt :) Og er du VIMMER det smagte godt! Jeg er så dårlig til at lave kødsauce haha, men denne her blomkålsudgave var så nem og SÅ god, så tusind tak for en lækker opskrift :)

  3. Pingback: Vegetarisk madplan - spis mere grønt - Stinna

  4. Ser så lækkert ud! Tænker du man kunne erstatte blomkålen med røde linser (og evt putte dem i når det var blendet)??

    Mvh Anja

    • Jeg ved ikke om man kan erstatte lige over – røde linser vil ihvertfald kræve noget mere væske :-) Har ikke forsøgt dog.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*