Bagt sweet potato med fyld…

Bagt sweet potato Dette er måske ikke typisk sommermad, men når det regner udenfor, så var dette den perfekte aftensmad igår. Igen var det min kusine og jeg, der fik lavet denne ret.

Vi har begge længe set, at mange spiser varme fyldte avocadoer. Så dette skulle vi også prøve. Dog er jeg mere til frisk avocado, så næste gang jeg laver denne ret, vil jeg undlade avocado og istedet spise en ekstra sød kartoffel. Men prøv dig frem, måske du er vild med varm avocado.

Retten består af sød kartoffel, som først bages i ovnen. Sød kartoffel, som egentlig ikke er en kartoffel, smager sødt og kræver derfor et lidt krydret/salt fyld. Mange bruger også sød kartoffel i bagværk. Imens de søde kartofler er i ovnen, laves det lækre hytteostfyld.

Herunder skriver jeg både retten med avocado og sød kartoffel. Lav dobbelt op på sød kartoffel, hvis du mere er til det.


Bagte søde kartofler og avocado med fyld (2 personer):

1 avocado

2 søde kartofler

200g hytteost

½ rød peberfrugt

1 lille rødløg

1 lille håndfuld bredbladet persille

1 håndfuld frisk spinat

2 spsk soltørret tomat (den i olie – hakket)

salt

peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask de søde kartofler godt. Prik dem med en gaffel.
  3. Sæt kartoflerne i ovnen. De skal ca. have 50-60 minutter.
  4. Imens laves fyldet.
  5. Rør hytteost, finthakket løg, finthakket peberfrugt, hakket persille, hakket spinat, soltørret tomat, salt og peber sammen.
  6. Når den søde kartoffel er færdig, skæres den næsten helt igennem. Lidt som en bagt kartoffel. Skær også avocadoen i to.
  7. Kom fyld i de søde kartofler og i avocadoen. Bages 10-15 minutter.
  8. Spis med det samme. Velbekomme!

 

Bagt sweet potato (1 of 1)-2
Bagt sweet potato (1 of 1)-4

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Fyldte søde kartofler - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*