Arepas – glutenfri pitabrød bagt af majsmel

Sprøde pitabrød bagt af majsmel. Sidste år var min søde moster på et madmarked i Aarhus, hvor hun bestilte sprøde glutenfri pitabrød lavet af en bestemt type majsmel. Hun anbefalede mig at prøve at lave dem selv og det har jeg endnu fået gjort. Da jeg slet ikke kendte denne type brød, har jeg forsøgt at google lidt og er kommet frem til, at de glutenfri pitabrød hedder arepas og at de er lette at lave. Man blander blot majsmel, olie, vand og salt sammen med varmt vand og steger det på en pande. Jeg har valgt at bage dem i ovnen efterfølgende.

Jeg har fyldt mine pitabrød med falafler, hvidløgsdressing og grønt. Du kan fylde dem med lige hvad du har i køleskabet.

Som sagt har jeg samlet lidt forskellig inspiration på google og har lavet lidt om i fremgangsmåden, men jeg har fundet inspiration fx lige her.  De er sprøde udenpå og en smule klistrede indeni. For mig er de bedst, hvis de lige får en lille tur i ovnen efter stegning.

★AREPAS – GLUTENFRI PITABRØD (CA. 6-8 STK.) 

400-450 g harina PAN (en type mel, som består af forkogt majsmel. Jeg har købt mit i Bazar Vest)

1,5 tsk. salt

900-1000 ml varmt vand (ikke kogende, men varmt)

2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Hæld PAN mel i en skål. Tilsæt salt, varmt vand, olivenolie.
  2. Rør det hele godt sammen med en ske og lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter.
  3. Efter de 15 minutter tændes ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Kom lidt olie på en stegepande. Tag en lille kugle dej i hænderne og form den til et lille fladt brød. De skal være tynde, så de ikke bliver alt for klistrede.
  5. Steg det i olie på begge sider, til de er gyldne.
  6. Når de er stegt kommes de på en bageplade beklædt med bagepapir i 10-15 minutter.
  7. Spises med det samme – velbekomme!




Print Friendly

12 kommentar

  1. Rose-Maria

    Kan desværre ikke skaffe det der Harina Pan

  2. Jeg har en veninde fra Venezuela. Hun laver arepas og fylder dem med en slags tunsalat med løg. Vildt lækre
    Dine ser også gode ud

  3. Har glædet mig til denne opskrift siden jeg så den på din instagram! Kan man bruge almindeligt majsmel? :)

  4. Susanne Kolath

    Er polenta majs mel det samme som PAN?
    Der står nemlig at Polenta også er forkogte ligesom PAN.

  5. Bliver de “hule” ligesom pitabrød, eller er de lidt ligesom en flad bolle? Altså hvor nemme er de at fylde – pita-nemme eller mere flad sandwich-agtig? :-)

    • De er ikke helt hule – men nok en blanding mellem pita og sandich. De er dog nemme at fylde, men ikke så store som pitabrød.

  6. Polenta er et no go – det fungerer overhovedet ikke…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*