Æggekage i ovn med grønt, persille og soltørret tomat

æggekage-2

Det er længe siden at jeg har lavet æggekage. På et tidspunkt lavede jeg det ofte til madpakken, men kom desværre fra det igen. I går lavede min kæreste og jeg så denne æggekage, som virkelig blev en succes. Vi har spist den både til morgenmad og frokost.

For mig skal en æggekage indeholde en masse lækre sager, da den ellers kan få en meget kedelig smag. Derfor har jeg tilsat en del forskellige ingredienser, alt efter hvad jeg lige havde i køleskabet. Hvis du har nogle andre typer grøntsager, pesto osv, så bruger du bare det istedet.

Herhjemme er vi begyndt altid at lave æggekage i ovnen, efter at min mor gav os dette tip. Jeg synes det er nemmere i ovn, da det ikke så let brænder på.


 ÆGGEKAGE (fad på 20 x 20cm) 

10 æg

2 porrer

1 løg

½ dl mælk

125 g revet ost (jeg brugte mozzarella)

½ broccoli

1 rød peberfrugt

2 tsk rød pesto

lidt rød chili

2 fed hvidløg

4 store soltørrede tomater (skåret i tern)

3 spsk mel (jeg brugte rismel, du kan bruge hvad du lige har)

1 spsk olivenolie

salt

peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, broccoli, peberfrugt, porre og soltørrede tomater. Gerne lidt groft.
  2. Kom det i en skål.
  3. I en anden skål blandes æg, pesto, mælk, ost, salt, peber, finthakket hvidløg, chili, mel, olie, salt og peber.
  4. Hæld ægge-blandingen over grøntsagerne og rør godt rundt.
  5. Kom det hele i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
  6. Bages ved 175g varmluft i 45-60 minutter. Det varierer fra ovn til ovn, men den skal være gylden ovenpå.
  7. Serveres med et stykke groft rugbrød. Velbekomme!

æggekage-3 æggekage

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*