Gæsteblogger – Emma Martiny – Fiesta-salat med hjemmelavede nachos

Emma
Hej derude :-)

Hvor er jeg beæret over, at Stinna har givet mig muligheden for ‘babysitte’ hendes fine blog i dag. Mit navn er Emma Martiny, og til dagligt driver jeg bloggen EmmaMartiny.dk, hvor jeg deler opskrifter, inspiration og tanker fra min hverdag. Jeg udgiver desuden kogebøger og arbejder i øjeblikket på mine anden bog, der kommer på gaden næste forår. Min første kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør indeholder over 250 opskrifter på salater, tilbehør og lækre grønne retter samt et dessertafsnit med sunde desserter.

I dag vil jeg benytte min taletid til at dele en af mine yndlingsopskrifter fra kogebogen med jer. I mine øjne behøver en salat ikke kun at være tilbehør, og derfor har jeg fyldt første kapitel i Skønne salater & vidunderligt tilbehør med de lækreste måltidssalater, der både mætter og smager. Én af dem, er denne fiesta-salat med hjemmelavede nachos.
Grunden til salatens titel er meget simpel: Den er en fest for smagsløgene! Mosen af de mexicanske sorte bønner ser måske ikke ud af noget særligt, men tro mig, det smager fortrinligt, særligt når den serveres til frisk salat, salsa fyldt med krydderurter, creme fraiche og lune, sprøde nachos.

Jeg serverer altid mine hjemmelavede nachos til fiesta-salaten. De er virkelig fantastiske, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at min kæreste og jeg har spist dem mindst en gang i ugen det sidste år. Opskriften på hjemmelavede nachos finder du i min kogebog, men du kan sagtens erstatte dem med en købt variant.


INGREDIENSER // MÅLTID TIL 4 PERSONER

Salsa verde

300 g grønne eller gule tomater

1 håndfuld blandet mynte, koriander og estragon

Saften af 1⁄2 lime
1 spsk. finthakkede syltede

jalapeños
2 fed hvidløg, presset 1 tsk. kokos- eller

rørsukker

Hak tomaterne groft, og kom dem i en si, så lidt af væsken kan dryppe fra. I mellemtiden kan du klar- gøre resten af ingredienserne.

Hak krydderurterne. Når det meste af væsken fra tomaterne er dryppet af, blandes de hakkede to- mater med krydderurterne, limesaft, finthakket jala- peño, presset hvidløg og kokossukker. Salsaen kan serveres straks, men har også godt af at trække et par timer i køleskabet.

 

Mexicanske sorte bønner

480 g kogte sorte bønner (svarende til 2 dåser eller ca. 250 g tørrede bønner før kogning)

1 løg

2 fed hvidløg, presset

1 spsk. olivenolie

1⁄4 liter hønsebouillon

Saften af 1⁄2 lime

1 dl stærk, klassisk salsa (købt eller hjemmelavet efter opskrift i kogebogen)

Salt & friskkværnet peber

 

Endvidere

1 icebergsalat
Nachos

Cheddarost til gratinering

Creme fraiche eller skyr til servering

 

Sæt bønnerne i blød, og kog dem efter anvisningen på posen, eller dræn og skyl bønnerne fra dåsen. Hak løget, pres hvidløget, og svits begge dele i olivenolien i en tykbundet gryde, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt bønner og bouillon, og bring gryden i kog.

Tilsæt limesaft og salsa til gryden, og blend bønnerne til en grov mos med få hele bønner med en stavblender eller i en almindelig blender.

Lad nu mosen koge, indtil den tyknes. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt chilipulver eller Tabasco, hvis du ønsker retten stærkere.

 

Inden servering
Riv osten over nachossene, og sæt dem i ovnen ved 175 grader, indtil osten er smeltet.

Hak icebergsalaten helt fint i lange strimler. Servér salat, bønner og salsa i dybe skåle med lune nachos og en skefuld creme fraiche på toppen.

emma // Tak til søde Emma, for at dele denne lækre opskrift her på min blog. Jeg glæder mig til at prøve denne salat når jeg kommer hjem. Jeg har Emmas kogebog stående på hylden og har lavet en anmeldelse af den lige her, hvor jeg har delt opskriften på salsa-salat. Mums!

Print Friendly

2 kommentar

  1. Super godt indlæg <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*