Sød kartoffel med tzatziki og kikærter…

DSC05499Denne opskrift er så nem og simpel, men smager simpelthen så godt. Min kusine Leah kom forbi forleden og vi skulle lave aftensmad sammen. Min kusine elsker også sund og simpel mad. Hun havde fundet et billede af denne ret på instagram, jeg kan dog desværre ike huske hvilken profil det var. Men efter at have set billedet, gik vi igang med at være kreative.

Bunden er en bagt skive sød kartoffel. Sød kartoffel har en (som navnet siger) sød smag, som kræver lidt ekstra krydning. Sød kartoffel indeholder især A-vitamin og har en mindre påvirkning af blodsukkeret, end almindelige kartofler.

Ovenpå den bagte søde kartoffel har vi kommet en tzatziki af skyr, agurk og basilikum. Herefter en skive rødløg, som vi har valgt er rå. Hvis du ikke er til rå løg, så steg den lige på panden sammen med kikærterne. Kikærterne er stegt i kokosolie og soya. Min kusine fik også stegt kylling ovenpå. Let, lækker og simpel ret.


Opskrift (til 2 personer):

2 søde kartofler

1 dåse kikærter

1 dl skyr

1 rødløg

5 cherrytomater

1 håndfuld basilikum

1 fed hvidløg

kokosolie til stegning

soya

salt

peber

1/2 agurk (midten fjernes)

  1. Skræl og skær de søde kartofler i skiver.
  2. Bages ved 200grader i 30 minutter. Vend halvvejs.
  3. Imens skal der laves tzatziki. Blend skyr, hvidløg, agurk (uden midten, der er for meget væske i), salt, peber og basilikum.
  4. Skær rødløg og tomater ud.
  5. Steg kikærter i kokosolie og soya. Steg til de er gyldne.
  6. Når de søde kartofler er færdige, så anret dem med tzatziki, rødløg, tomat og kikærter.

Velbekomme!

DSC05480DSC05488DSC05494

 

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*